BMW Moto Klub Zagreb na FIM Rally-u

Zadar, Zaton 2009




Godišnji Rally svjetske motocoklističke federacije – FIM. Oko 1000 motora. Iz 31 zemlje svijeta. Blizu 2000 sudionika. U Zatonu pored Zadra. 25.-30.5.2009.

Organizacija:

Bilo je lijepo biti tih dana u Zadru. Motociklisti iz 31 zemlje svijeta – najvećim dijelom iz Europe, ali i iz Tunisa, Kanade i USA. Kulturan svijet koji pokazuje kako motociklizam nisu samo paljenje guma i pucanje mašina već i duga putovanja, ugodna i kulturna druženja i uopće, širenje jednog pozitivnog duha.

BMW moto klub Zagreb je na Rally-u bio predstavljen sa malom ali odabranom ekipom. Neki članovi ekipe su na rally-u boravili jako kratko, neki su bili stalno, a neki su došli, pa se vratili (otišli?) raditi pa se opet vratili.

Ekipa je bila:

Moto program se sastojao od dva velika dijela. Prvi je ulazak u cilj nacionalnih reprezentacija koji se održavao u Zadru (stara riva) u srijedu, 27.5.2009. a drugi je parada nacija (u kojoj svi sudionici u velikoj koloni rade paradnu vožnju) koji se održao u petak 29.6.2009. Naši su volonteri sudjelovali i u jednoj i u drugoj vožnji i to kao voditelji/predvozači nacija.

To su bili:

Ulazak u cilj

Parada nacija

Posljednjeg dana susreta bio je red za predavanje nagrada (hrvatska kao zemlja domačin nije bila u konkurenciji) a na kraju svečanosti, hrvatska je ekipa predala prelazni pehar ekipi Belgije koja organizira FIM Rally 2010!

Moram priznati kako je bilo lijepo čuti kad je g. Dieter Sass, podpredsjednik FIM-a za Leisure Motorcycling zahvalio na trudu 1. hrvatskom moto klubu i BMW moto klubu Zagreb pred oko 2000 motorista iz Europe. To se zove promocija!

Koga zanima, nek pogleda galeriju slika: