16. Rally BMW kluba Hrvatska

P O Z I V  !

POZDRAV SVIMA!

OVIM PUTEM VAS SVE POZIVAM NA 16. BMW RALLY "ŽUMBERAČKI RAJ" U ORGANIZACIJI BMW KLUBA SAMOBOR I BKH. RALLY ĆE SE ODRŽATI  U SUBOTU 24.5.2014.

08-09 H SKUPLJANJE PRED "bmw Tomić" ROOSEVELTOV TRG, ZAGREB

09:00 H POLAZAK U PRAVCU SAMOBORA

10.00 H DOLAZAK U SAMOBOR

10:00 - 11:00 H OKREPA KOD BKSMB (češnjovke, jaja,bermet,vino, kava...)Perkovčeva 59

11:00 - POKRET NA RELACIJI SAMOBOR-BREGANA-ŽUMBERAK; STAJANJE KOD 30 M SLAPA I FOTKANJE; RAZGLEDAVANJE JAME JAZOVKA; DOLAZAK U RESTORAN "ŽUMBERAČKI RAJ" ( JELO I PILO)

KOTIZACIJA JE 150 KN!

PLAĆANJE KOTIZACIJE JE NA DAN RALLYA DIREKTNO PREDSTAVNIKU BKSMB PO DOLASKU U SAMOBOR!!!

MOLIM PREDSTAVNIKE KLUBOVA DA OVAJ POZIV PROSLIJEDE SVOJIM ČLANOVIMA.

SVI ONI KOJI BI HTJELI RIBU NA JELOVNIKU, NEK MI JAVE NA E-MAIL NAJKASNIJE DO 22.5.2014.

ISTO TAKO MOLIM SVE ONE KOJI IMAJU OZBILJNU NAMJERU DOĆI NA RALLY DA MI POTVRDE DOLAZAK NA E-MAIL RADI UTVRĐIVANJA OKVIRNOG BROJNOG STANJA SUDIONIKA. HVALA.

Saša Zimmermann (p) 



Osvrt na 16. Rally BKH

Piše: Saša Zimmermann

Te subote 24 5. 2014 dan je bio lijep i sunčan, idealan za vožnju motorom. Pred "Tomićem" na Rooseveltovom trgu skupila se lijepa grupica mahom iz BMKZ, a pridružio nam se i Igor na Suzukiju sv 650.

Uz okrepu i pokoju kavu oko 9:00 h krenuli smo put Samobora. Dečki iz BMW kluba Samobor su nas dočekali pred svojim klubskim prostorijama te tamo pripremili češnjovke, bermet i pokoju pivicu. Nakon takve okrepe krenuli smo prema Žumberku da bi ubrzo stali na još jednoj okrepnoj postaji i u ugodnoj hladovini odmorili nekoliko desetaka minuta. Potom smo krenuli prema Stojdragi i tamo imali priliku upoznati izuzetno zanimljivog popa Milana koji nam je pokazao gdje je bilo odmorište "prvog hrvatskog automobilnog kluba" na kojem smo se ujedno i odmorili. U međuvremenu je počelo i kišiti, ništa strašno, no dovoljno da smo morali obući kišnjake. Nakon toga nam je Milan pokazao "Žumberački uskočki muzej" koji se nalazi uz njegovu kuću i u kojem je pohranjeno podosta artefakata iz doba kada su uskoci počeli naseljavati ovaj kraj i za čije postojanje je isključivo on zaslužan. Nakon toga slijedio je posjet lijepoj crkvici u kojoj on vodi misu za lokalno pučanstvo pa nakon još jednog slijeda kiše pokret za restoran "Žumberački raj" u kojem nas je čekalo iće i piće. Tamo smo, smješteni u kolibice otvorenog tipa pojeli i popili, a dan je završio povratkom preko Krašića i starom karlovačkom do Zagreba.

I što reći za kraj, bilo nas je 18, najmlađi je bio Martin Duniskvarić još u nosiljki, a najstariji Joža biker - biker za kojeg se nikad nebi reklo da ima godina koliko ima a da se pri tome uopće ni nezna koliko mu je godina . Organizacija je bila jako dobra (BMW klub Samobor) sa prigodnim poklonima u vidu licitara, diplome i naljepnica, te bogatom trpezom dobrodošlice. Moglo nas je biti i više, no i ovako je bilo dobro, pogotovo što se ja osobno osjećam obogaćen za jedno lijepo i kvalitetno novo poznanstvo otjelovljeno u liku i djelu popa Milana.



Pogledaj galeriju slika...