Izvještaj sa skupštine BKH 2016.

Skupština je počela sa radom u 11:17 h, a prisutno je bilo 13 sudionika iz 5 BMW klubova. Nije bilo predstavnika BMW moto kluba Dubrovnik.

Nakon što je iznesen dnevni red skupština je počela s radom.

1. točka d.r. UVOD

Predsjednik BKH Saša Zimmermann je pozdravio sve prisutne i dao uvodnu riječ. Nakon toga su za ovjerovitelje zapisnika izabrani Boris Rukavina i Igor Klarić, dodane su točke: prijem BMW auto kluba Dalmacija u BKH, status BMW oldtimer kluba zagreb, obaviještavanje BKH o promjeni imena BMK Split.

2. točka d.r. RAD BKH i članica

BKH

U proteklih godinu dana ugasila su se 2 BMW kluba, BMW klub Samobor i BMW oldtimer klub Zagreb.

Prošlogodišnji rallye organiziran je od strane BKH u Čardaklijama (BiH) i imao je vrlo dobar odaziv, a jesenski memorijal ( u organizaciji BMKZUV) održao se u Andautoniji i ostao u sjećanju kao jedan jednodnevni prekrasno/poučni izlet.

BKH broji u vrijeme održavanja skupštine cca 200 članova.

Ovogodišnji rallye i memorijal bit će u organizaciji B.Rukavine i M.Buljana i održati će se u Visokom i Zagrebu

BCE iskaznice su stigle na kućne adrese i samo je s njima moguće ostvariti prava i popuste za članove članica ( za slijedeću rundu štampanja se još ne zna da li će biti ).

 

BMKZ

Klub slavi 10 godina postojanja, broji cca 90 članova . U klubu postoje razne sekcije koje se bave raznim moto djelatnostima. Član je HMSa.

 

BMKSplit

Klub broji 7 godina postojanja, ima cca 45 članova, proveo je nekoliko akcija humanitarnog karaktera, organizira "balkan rallye" i odlazak u Garmischpartenkirchen  na godišnji skup BMW motorista.

 

BMW auto klub Dalmacija

Ulaze u 3. godinu postojanja , broje cca 70 članova ( s time da imaju stalni priliv novih), posjećuju razne gradove Dalmacije, sudjelovali su u nekoliko humanitarnih akcija zajedno s BMKSplit, imaju jaku facebook stranicu.

 

BMW auto klub"M"   

Postoje već 9 godina , imaju 2 bitnija druženja godišnje, organizatori i suorganizatori su nekolicine "drift" utrka. 11.6. će imati poveći skup na Mrežnici.

 

BMW moto klub ZUV

Postoji cca 2 godine. Sastavljen od vrlo male skupine BMW moto zaljubljenika. Održava redovne tjedne sastanke i organizator je nekolicine događanja u BKH.

3. točka d.r. FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ O RADU BKH

Izvještaj ( u prilogu ) je predstavio i podastro dopredsjednik Mario Buljan i on je u cijelosti prihvaćen. Primjeak istog je već predan na Finu. Mario je napomenuo da klubovi mlađi od 3 godine trebaju predavati financ. izvještaje svaka 3 mjeseca, a oni stariji jednom godišnje. Igor Klarić napominje  da se klubovi ne mogu baviti prodajim već da mogu primati donacije. Mario napominje da BKH više ne može sudjelovati u participacijama događanja jer je smanjio članarine te nema gotovo nikakve prihode koji bi to omogućili.

 

4. točka d.r. IZVJEŠTAJ S GODIŠNJE SKUPŠTINE BCE ( I.Klarć)

Igor Klarić se sam ponudio otići na ovogodišnji BMW AGM što je bilo prihvaćeno i odobreno od strane BKH.

Ove godine BMW održava proslavu povodom 100 godina postojanja. Glavni događaj će sed održati na Olympic stadionu u Munchenu. Predviđa se oko 3000 prijava , dok će za prvih 1000 biti osigurani smještaj i parking. BMW klubovi (koji to žele) moći će postaviti svoje prezentacijske štandove na području održavanja događaja.

Održani su izbori za novog predsjednika i vodstvo BCE. Za novu predsjednicu izabrana je Sabine Rickli, dosadašnja članica UO ( 29 glasova ), a  s istog mjesta odstupio je dosadašnji predsjednik Predrag Trkulja. S mjesta računovođe/marketinga odstupio je Harald Flecker. BCE broji 17931 člana. Iz BCEa su izbačeni auto klubovi Slovenija, Srbija i Ukrajina zbog ne podmirivanja obaveza. I. Klarić smatra da je dobro da je BKH član BCE što zbog raznih pogodnost, legitimiteta  kao i utjecaja pri donošenju nekih odluka.

 

5. točka d.r. RAZNO

Prva stavka -  je bila stavljanje na glasanje prijem BMW auto kluba Dalmacija (pod tim imenom) u članstvo BKH. Prijedlog je jednoglasno prihvaćen. Dogovoreno je da će se pokušati dogovoroti nova runda štampanja iskaznica zbog većeg priliva naknadno upisanih članova.

Druga stavka – status bivšeg BMW oldtimer kluba Zagreb. BMWOKZ se odlučio ugasiti kao samostalni klub , najviše zbog financija i premalog članstva.Taj klub je pripojen BMKZ kao sekcija što je odlučeno na skupštini istog. Pripojenje je izvršeno u zakonskim okvirima.

 

Treća stavka – promjena imena BMWmoto kluba Split

Ž. Rakela je rekao da zbog intersa motorista iz cijele regije BMKSplit namjerava promijeniti ime u BMW moto klub Dalmacija što je glasanjem odobreno. Promjena bi se trebala desiti 6.6.2016. i o tome će biti obaviješten BKH.

 

Dogovoreno je da BMW MOTO KLUB SPLIT (u budućnosti Dalmacija) bude organizator rallyea 2017.godine.

 

Uslijedila je završna riječ. Predsjednik je zaključio skupštinu u 12:32 h.

 

 

U Zagrebu, 8.5.2016.

Saša Zimmermann, predsjednik BKH