Uvodna riječ


BMW klub Hrvatska osnovan je 27.3.1999.g. na inicijativu nekoliko ljudi ( uključujući i mene ) koji su BMW prepoznali kao firmu koja vrijedi imati klub poštovalaca i sljedbenika i u Hrvatskoj. Tako je nastao klub-udruga građana čiji su ciljevi bili i jesu promoviranje tehničkih i tehnoloških dostignuća, vrijednosti, pa donekle i imidža kao i povijesti te bavarske firme koja i danas predstavlja iskorak u mobilnosti na 2 i 4 kotača.

U startu kao Klub sa svojim sekcijama, udruga 21.3.2006. prerasta u Krovnu organizaciju - Savez BMW klubova u RH. Danas Savez broji 7 klubova -članica i to : BMW moto klub Zagreb, BMW auto klub "M", BMW moto klub Dalmacija, BMW moto klub ZUV, BMW moto klub Dubrovnik, BMW auto klub Dalmacija, BMW Moto Klub Varaždin i najnovija članica BMW Moto Klub Karlovac.Oni svi zajedno broje cca 310 članova. BKH je član BMW kluba Europa (BCE) i BMW kluba International (BCIC).

Glavni događaji u životu Kluba su BMW rally u proljeće i BMW memorijal u jesen svake godine od postojanja.

Dugogodišnji predsjednik S. Lokar je početkom 2014. godine dao ostavku na to mjesto tako da sada vodstvo čine Saša Zimmermann - predsjednik, Mario Buljan - dopredsjednik i tajnik Stipe Jakir. Oni su nakon što je Klub u više pogleda skoro potpuno zamro, pravno "oživjeli" isti i sad zajedno sa predstavnicima članica nastoje klub izvesti na put kakav jedna takva organizacija i zaslužuje.

PLANOVI:

U prvom redu, čvršće povezati sve sadašnje i buduće klubove - članice na području RH. Kako svaki od njih ima neki svoj individualni pristup, zadatak BKH je objediniti i proslijediti te interese u duhu povećanja posjećenosti događaja koje članice organiziraju.

Predsjednik BKHBMW Kub Hrvatska

Savez BMW Klubova Hrvatske

BMW moto klub Zagreb
BMW moto klub Dalmacija
BMW moto klub Dubrovnik

BMW moto klub

Zadovoljstvo u vožnji
BMW moto klub Varaždin
BMW moto klub Karlovac
BMW auto klub M
BMW auto klub Dalmacija
Prvih 20 godina BKH !

Na dan 27.3.1999. prije 20 godina osnovan je BMW klub Hrvatska !

Sve je počelo s idejom stvorenom na tadašnjem okupljalištu motorista na sajmu automobila Jakuševac (Zagreb) kada se grupici entuzijasta kojoj sam i ja pripadao motala po glavi ideja o osnivanju udruženja štovatelja BMWa u ovim krajevima.

Kako je ta ideja imala svoje korijene tamo još u 80-tima, a i popriličnu volju osnivača, osnovan je BKH. To se dogodilo u prostorijama "Tomić&CO". U početku zamišljen kao klub sa svojim sekcijama, BKH s vremenom prelazi u savez klubova /članica kojih danas broji 8, a koje objedinjuju 307 članova u ovom trenutku.

Što reći, koju poruku poslati nakon svih ovih godina...pa recimo to da je ta ideja iznjedrila puno dobrih poznanstava,prijateljstava i lijepih događaja. Bilo je tu i nekih ružnih stvari koje su pokazale kakav je tko u nekoj situaciji, ali ostavimo to tako kako je.

20 godina je poprilično dug period u trajanju jednog kluba i u tom svjetlu treba imati dužno poštovanje prema istom, a isto tako vjerovati da će sve članice i njihovi članovi s ponosom i dignitetom pronositi načela na kojima je ovaj klub nastao, a to su pristojnost, odmjerenost, đentlmenstvo i dostojanstvenost.

Eto tako,svim članovima i članicama klubova koji su u sastavu BKH želim čestitati prvih 20 godina BKH i da uživaju u svemu onom što im pripadnost u nekoj od tih udruga donosi.

Sve naj...

Saša Zimmermann

predsjednik BKH