O nama

U svakom društvu postoji želja za organiziranjem pojedinaca u grupu kako bi se osjećali, a i bili jači pri ostvarivanju svojih težnji. Čest oblik takvog organiziranja je interesno organiziranje. Postoji praksa da udruživanjem u klubove i ostale vrste udruga njihovi članovi svoje težnje i potrebe lakše ostvaruju.

Pred više godina u našoj zemlji je bilo nekoliko pokušaja osnivanja BMW klubova od kojih je zadnji bio BMW klub Zagreb. Svi su ti klubovi tijekom vremena prestali radom. 12. veljače 1999. godine počela se ostvarivati želja za ponovnim stvaranjem udruge zainteresiranih vlasnika, vozača ili samo simpatizera vozila poznate bavarske tvrtke BMW.

Već 27. ožujka 1999. u prostorijama tvrtke “Tomić& Co” u Folnegovićevoj 12 sastalo se četrdesetak osnivača i zainteresiranih ljudi te je održana osnivačka skupština nove udruge pod nazivom: “BMW klub Hrvatska”.


Što je danas BMW klub Hrvatska?Vodstvo BMW kluba Hrvatska

Predsjednik: Saša Zimmermann

Dopredsjednik: Mario Buljan

Tajnik: Danijel Ivanek


BMW KLUB HRVATSKA

Havidićeva 30/1

1000 Zagreb

OIB: 83609349046

IBAN HR6023600001101547101

e-mail: bmw.klub.hrvatska@gmail.com

Kako je BKH sastavni član evropske udruge BMW klubova, evo par  riječi Sabine Rickli, predsjednice BCE, o tome što predstavlja taj savez ( stanje za 2017.g. )

BCE ima aproksimativno 18000 članova i preko 250 klubova/članica.

Ciljevi i zadaci BCEa:

Uprava za klubove provjerava da li članice koriste brand i logo u skladu s propisima BCE i pruža podršku kod problema koji se ne mogu riješiti unutar jedne zemlje, a tiču se BMW klubova.

Sponzorstva: 

Svi sponzori koji su podržavali BCE, nisu prodali neki svoj proizvod ili nisu imali rezervacije/korištenje usluga smještaja (hoteli, moteli itd...) od strane članova članica, tako da nisu platili ponovno reklamiranje/sponzorstvo.

Sve članice/klubovi su na web-stranici BCE sa linkom na njihovu stranicu.

 

www.bmw-clubs-europa.org