18. memorijal BKH

Subota, 19.9.2015, Zagreb.Rooseveltov trg, odličan dan za vožnju motorom,idealan za /mahom/ moto druženje. 9 BMW motocikala, 1 "ford",14 odraslih, 1 malena, to je bio sastav u 11:00h kada se krenulo put Mirogoja. Dolazak gore, te tradicionalno paljenje svijeće za sve one koji se više ne voze s nama, bilo na 2 ili 4 kotača. Par riječi i onda molitva koju je predvodila Đurđica.

Potom po programu pokret via Šćitarjevo, Andautonija, rimska naseobina od cca 5000 ljudi iz I i II st.n.e. Tamo stižemo malo ranije, pa nakon pozdrava sa iznimno simpatičnom vodičicom Sunčicom, svraćamo u birc preko puta gdje konobarica Đeni pamti kompletnu narudžbu bez obzira na zeku-peku prilikom iste. U 13:00 h počinje upoznavanje s temom i ugodna šetnja lokalitetom. Sunči nas vodi s lakoćom i priča zanimljivo, tako da 1,5 sat protiče neosjetno. Vodi nas i u muzejčić koji sadrži osnove rimskog urbanog življenja, a to su parfemi kojima se pridavala velika važnost (i danas bi trebalo imati edukaciju o pranju i mirisima počevši od malih nogu), kreveti koji su služili dok se jede (jer onda želudac nije presavijen pa više stane, prilično zgodno), te začini i osnovne vrste odjeće (muška i ženska toga). Tu se našao i odličan, očuvan nadgrobni spomenik nađen na njivi nekoliko metara dalje. Pogledali smo i premještenu posavsku kuću koja je donesena i presložena u dvorištu preko puta nalazišta. Malo fotkanja, zeke no fiziološki signali u trbušćićima daju znak za hitri polazak. Boris vodi grupicu do restorana "Pastuh" gdje nas čeka već prije naručena klopa. Ima nas 14 pa ne može sve najedamput, no klopa stiže na vrijeme i s voljom. Dvori nas Marko kojeg sam prepoznao dok se BKH sastajao u Press klubu na Rooseveltovom trgu, a prepoznao je i on mene tako da je gotovo domaća atmosfera. U neko doba dolazi i Andy i oplemenjuje ovu malu ali pravovjernu grupicu svojim duhom i tijelom. 

Kada je hranjenje završilo palačainkama, dan Memorijala se polako završava, svako po želji kud hoće, no na moje veselje čak 8 motora se odlučuje na vožnju koja za cilj ima cugu na Mrežnici negdje kod Generalskog stola. MC Hamer vodi po pisarovini a od KA pruzima Vedran - neprocijenjivo. Stajemo u bircu s pogledom na Mrežnicu, noć polako pada te hitamo put ZG. Neki se odlučuju za staru cestu , a neki za autoput. Uglavnom, dobar izlet koji je dao, sada već punoljetnom Memorijalu jednu lijepu crtu dugovječnosti.  

Saša Zimmermann

predsjednik BKH


prilog:

POZIV I ITENERER 18.BKH MEMORIJALA "ANDAUTONIJA " 2015.

  POZIV na 18. memorijal BMW kluba Hrvatska , "ANDAUTONIJA 2015" koji će se održarti u subotu 19.9.2015. po slijedećem rasporedu:

10:00 - 11:00 okupljanje pred "BMW Tomić" Roooseveltov trg

11:00 pokret via Mirogoj

11:30 dolazak na Mirogoj

12:15 odlazak s Mirogoja, pravac Ščitarjevo - Andautonija

13:00 dolazak i posjeta Andautoniji

14:30 odlazak iz Andautonije

14:45 dolazak u restoran "Pastuh" Velika Gorica 

Izlet obuhvaća paljenje svijeće  kod križa na Mirogoju, obilazak Andautonije sa stručnim vodičem i posjet zavičajnom muzeju, jelo i piće u restoranu "Pastuh".

Kotizacija je 60 KN po osobi ( 60 KN plaća BKH) i u nju su uključeni ulaznica u nalazište, stručno vodstvo te meni-glavno jelo po izboru /# vidi prilog/, salata,palačinke i jedno piće u restoranu.   

http://www.pastuh.hr

gore je naveden meni pa molim da kod prijave navedete jelo po želji.

Prijave se primaju završno sa četvrtkom 17.9.2015.

ideja i vodstvo: Boris Fakin

realizacija: BKH