21. memorijal BKH

Parketa, briketa i lovačkih specijaliteta

21.BKH MEMORIJAL "Parketa, briketa i lovačkih specijaliteta" održan u Varaždinu i okolici 22.9.2018. u organizaciji BMK Varaždin.

Evo već treći put za redom tradicionalni memorijal BKH održao se na Varaždinskom području. Vrijeme je je bilo primjereno periodu godine, tmurno i oblačno sve do pred VŽ,a onda nas je slaba kišica tu i  tamo pratila tokom cijelog dodgađaja. Taman toliko da smo bili u kišnim odijelima manje-više stalno. Ma zapravo idealno vrijeme za jedan ovakav događaj. Ovog puta Joka, Štef, Joža Lokomotiva i društvo prionuli su poslu i priredili raznovrstan i dobro organziran događaj za 27 motora, 27 vozača i dvije suvozačice ( Prva dama i gđa. Orehovec).

Pokret iz Zagreba je bio oko 8 sati i svi smo bili na okupu u VŽ u točno zakazanih 9h gdje su nas dočekali dečki iz BMKVž. Jedino su izostali Karlovčani, njih 6torica koje je u dolasku možda spriječila jaka županijska kiša, nedostatak opreme ili rano ustajanje. Tko zna, no šteta je da svojim dolaskom nisu uveličali ovaj sad već regionalni događaj.

Potom smo krenuli do kuće Živka Skuhale gdje nas je dočekala gospođa Davorka , simpatična mu supruga i razgledali zbirku starodobnih motocikala i bicikla, te uporabnih sitnica i igračaka iz prošlosti. Mene osobno impresionirala je zbirka Tvornice motocikala Zagreb, pogotovo modeli od 750, 500, i 350 ccm koje je fakat teško naći na internetu, a kamolio uživo. Bili su i predstavnici iz lokalnog glasila "Regional", pa smo Joka i ja rekli par riječi o BKH i događaju koji se odvijao. Tamo smo se okrijepili i potom krenuli put prema Malom Bukovcu i lokalnom groblju T. Bartolovečkom gdje smo upalili svijeću za sve one koji su se vozili s nama, a sada više nisu tu.

Nakon tog malog ceremonijala krenuli u Veliki Bukovec gdje se nalazi tvornica parketa i briketa "Požgaj", a tamo su nas dočekali jedan od sinova, Ivica Požgaj, te predradnici Dražen i Božo. Oni su nas proveli kroz pogone i to od pilane, sušare , ljepione itd. te nam lijepo objasnili proces od debla do gotovog parketa tj. proizvoda, jer u asortimanu imaju pokućstvo, namještaj , drvenu kuću "Azieliju" i još puno toga. Bilo je interesantno i zanimljivo vidjeti nešto gdje se STVARNO stvara i proizvodi. Inače, s podružnicama, firma ima 600 zaposlenih i skoro sve ide za izvoz. Kada smo se i tamo okrijepili, itenerer koji je vodio kroz prirodu i seoca, nas je odveo na Šodericu, lijepo mjesto uz Dravu gdje smo uz piće okrijepe ćaskali nekih 20tak minuta u birtiji na skoro samoj obali. U dobrom raspoloženju smo krenulu prema Lovačkom domu Čambina, koji se nalazi u najvećoj šumi hrasta lužnjaka u Evropi. Vožnja asfaltiranom cestom usred takve šume je jedan prekrasan doživljaj koji stvarno tereba doživjeti. Stigavši tamo dočekala nas je Marina, a kako smo malo kasnili u rasporedu odmah smo prionuli na vrlo dobar lovački gulaš satkan od raznih vrsta divljači. Uz gemište, sokove i pokoju pivu, te domaći kolač za kraj, društvo se dobro zabavilo. Ja i nas nekolicina smo napravili malu šetnjicu po šumi gdje smo pretresali dojmove, a po završetku iste palo je fotkanje s zastavom BMKVž.

No to nije bilo sve, put nas je dalje vodio u Đurđevac gdje smo se obreli u Đurđevačkoj kuli, lijepo obnovljenoj fortifikaciji koja je služila za obranu od najezde Turaka. Tamo nas je u restoranu "Stari grad" dočekala domaća zlevanka i piće po izboru. Kuriozitet je i to da do kule postoji i mikro dijelić pustinje u kojem možete vidjeti prave pravcate podravske deve kako mirno čilaju.

Sve je bilo gotovo u 17 h kao što je i predviđno, te smo krenuli put kućama. Tajming je za ovo doba godine bio odlično pogođen, tako da smo mi iz Zagreba stigli kući prije mraka, a ja osobno imao sam veliku sreću da sam to uspio, jer me moj F650GS twin Odiseyus doveo taman do pred kućni prag, tu se zgasio i ni dabi. A lijepo mi je signalizirao "engine check".Vidjet ćemo što će biti dalje. Na 21. BKH memorijalu sudjelovali su članovi BMKZ, BMKZuV, BMKVž dok su članovi BMKKa propustili ovu lijepu priliku za druženje i upoznavanje. No mladi su klub pa će biti još prilike za to.

Na kraju bih se zahvalio u ime BKH, dečkima iz Vž, što i kako su nam priredili ovakvu prigodu, te iako je Memorijal kao ideja nešto lokalnog karaktera i u domeni svakog kluba, lijepo je bilo sudjelovati na jednom ovakvom višeklubskom okupljanu.

PsP Saša Zimmermann

Galeriju fotografija pogledajte ovdje